Tillagd i din varukorg

Handla vidare
Gå till kassan
 Vardagar 9-17 0454-50934    info@fahallen.se      Snabb leverans    Fraktfritt över 699kr    Över 15.000 nöjda kunder
Moms visas:

Handla varselkläder online

Varselkläder är i grunden till för att du ska synas ordentligt och för att minska antalet olyckor. Här hittar du ett stort utbud av arbetskläder som är klassade och godkända enligt de normer som finns. att bära varselkläder vid t.ex. arbete på eller vid trafikerade vägar, byggarbetsplatser, lastkajer, på- och avlastning områden mm. har idag blivit naturligt och självklart. Dessa kläder skall bäras enligt ett europadirektiv som styr all användning av varselkläder och är uträttade av en Europastandard, som anger hur kläderna skall vara utformade.

I Sverige råder det lag på att alla arbetare på väg (eller på en arbetsplats där trafik finns) måste bära denna typ av kläder. Några exempel på arbetsplatser där varselkläder ska användas är: vägar, parker, hamnar, byggplatser, gruvor, flygplatser, parkeringsplatser och festivaler, med mera. Vid arbete som sker på vägar utanför Vägverkets områden är det de regler som varje kommun satt upp som gäller, även om de flesta kommunerna generellt har valt att följa Vägverkets regler. Förutom arbetarna bör även eventuella besökande på arbetsplatsen bära varselkläder. Att utföra ett sådant arbete utan rätt klädsel kan ge böter och avstängning från arbetsplatsen, både för den enskilde arbetstagaren och arbetsgivaren.

Läs mer

Populära produkter i underkategorierna

Varselklädernas funktion

Det finns tre olika synlighetsklasser som är beroende av hur stor ytan på materialet är. Klassificeringen visar på hur stor del av plagget som täcks av en fluorescerande och reflekterande yta. Klass 1 är lägst och klass 3 är högst. Det betyder att varselkläder i klass 3 är de som syns allra bäst. Går de att kombinera? Ja men klass 1 + klass 2 blir per automatik inte klass 3. Det är plaggens totala fluorescerande yta som tillsammans måste vara minst 0,8 kvadratmeter för att klassas som klass 3.

Det finns tre godkända färger för varselkläder och dessa är gult, orange och rött. Undersökningar har visat att gult är den färg som har den allra bästa lyskraften. Gult är så bra så det till och med har dubbelt så stark lyskraft som orange och rött, vilket underlättar i bland annat mörka miljöer. Plagg med olika färger kan och får kombineras, dock har Vägverket endast godkänt kombinationen av gula och/eller orange varselkläder.

Varselkläder består av både ett fluorescerande material för synbarhet i dagsljus och ett reflekterande material för synlighet i mörker. Reflexmaterialet fungerar som en bilreflex eller vägskylt; de kastar tillbaka ljuset i den riktning det kom ifrån. I mörkret ger denna funktion skydd genom extra synbarhet. Vid arbete i mörker bör du även tänka på att bilarnas strålkastarljus först träffar den nedre delen av kroppen och att det därför är reflexer på benen som syns bäst. Under dagen fungerar inte reflexfunktionen lika bra. Då behöver du istället ett fluorescerande material som kan höja kontrasten gentemot omgivningen. Det fungerar på så vis att materialet omvandlar UV-ljuset i solstrålarna till extra synligt ljus som ger materialet extra hög synbarhet i dagsljus.

Hitta varselkläder hos oss

När du ska beställa varselkläder från oss hittar du klassangivelsen bredvid namnet på plagget så om det gäller Klass 3 exempelvis så står det Kl3 direkt efter namnet på plagget. I utbudet hittar du prisvärda varselbyxor såväl som varseljackor och tröjor, västar, shorts, och T-shirts i de olika klasserna.

Vårt sortiment av varselkläder erbjuder plagg som bidrar både till säkerheten för dig som arbetar i en utsatt miljö och bekvämlighet med maximal rörelsefrihet. Funktionellt och bekvämlighet i kombination med bra prissättning får du när du handlar varselkläder hos oss.


Produkter
Övrigt