Tillagd i din varukorg

Handla vidare
Gå till kassan
 Vardagar 9-17 0454-50934    info@fahallen.se      Snabb leverans    Fraktfritt över 699kr    Över 15.000 nöjda kunder
Moms visas:

Handla varselbyxor online

Hos fähallen hittar du ett brett utbud av kvalitativa varselbyxor som är klassade enligt rätt standard. Varselbyxor och andra kläder i varsel ska vara klassade och certifierade enligt EU:s direktiv EN471för att vara godkända att användas vid arbete på väg T.ex. Det är också viktigt att du klä dig rätt om du arbeta ute en hel dag, men det är ibland svårt att hitta kläder som matchar både syfte, tycke och smak. Här hittar du arbetskläder som både är säkra och med bra funktioner med användaren i fokus.

Hos Fähallen hittar du allt från baskläder till varselkläder i olika klasser och med olika funktioner för att passa ditt yrke. När det gäller varselkläder fungerar de som din skyddsutrustning, de ökar upptäckbarheten avsevärt. Det finns flera funktioner som varselkläder ska uppfylla och ett par varselbyxor ska ha både reflekterande och fluorescerande fält för att ytterligare förstärka synbarheten i mörker samt vid begränsad sikt. När det gäller varselbyxor bör byxor med lågt sittande reflexer användas. Var noga med att hålla dem rena, eftersom synbarheten annars försämras markant och kan vid extrema fall göra att de inte längre är godkända vid tex arbete på väg.

Vad är bra att tänka på?

Funktion och smidighet går före allt annat. Börja med att välja basplagg, titta här efter varselbyxor som har egenskaper som passar för växlande väder och vind. Läs på om den så kallade ”trelagersprincipen”, det kommer att hjälpa dig att hålla dig varm och torr hela arbets- eller jaktpasset.

Trelagersprincipen gäller även varselbyxor

Första lagret är det som sitter närmast kroppen, vars huvudsakliga uppgift är att se till att fukt transporteras bort från huden. Det ska även fungera värmande vid kyla. Andra lagret är isolerande och ska erbjuda värme samtidigt som det ska leda fukt vidare. Beroende på väder varieras tjockleken på plaggen. Det är detta lager som reglerar kroppstemperaturen och du kan ta på och av dig detta lager efter eget behov.

Det tredje lagret är ett skal-lager som ska skydda mot regn, vind och snö. När det gäller det yttersta lagret är det viktigt att välja material som inte ger ifrån sig ljud när det regnar eller när du går emot kvistar. Tyg med laminerat membran är ett så kallat ”tyst tyg”. Köper du varselbyxor, jacka och skor med GORE-TEX® är du i princip garanterad att hålla dig varm och torr hela dagen. Goretex är ett slags tygmembran som släpper ut svett, men håller regn och fukt ute. Var noga med att kontrollera innehållet i materialet, branschen har höga krav när det gäller miljöfarliga ämnen. Köper du våra varselbyxor från exempelvis Fristad kan du vara säker på att alla säkerhetskrav uppfyllts.

Läs mer

Grundkrav för varselkläder

Grundkravet för certifierade varselkläder är 360° synlighet. Färgerna gul, röd och orange är godkända färger för varselkläder. Gul färg är bäst i direkt solljus, orange färg syns bättre i skogen på hösten då löven ändrat färg. Orange är också bättre för personer med röd-grön färgblindhet, eftersom den röda färgen ”försvinner” för dem i skogen. Varselkläder ska dessutom hålla en viss florerande nivå för att bli godkända.

Det finns tre olika klasser att gå efter när det gäller varselkläder:  

Klass 1: den lägsta klassningen. Den fluorescerande ytan måste vara minst 0,14 kvadratmeter, ytan av reflexer ska enligt instruktion vara minst 0,1 kvadratmeter.

Klass 2: mellanklassningen. Den totala ytan av fluorescerande tyg ska vara minst 0,5 kvadratmeter, reflexernas yta ska vara minst 0,13 kvadratmeter.

Klass 3: den högsta klassningen. Den totala ytan av fluorescerande tyg ska vara minst 0,8 kvadratmeter, reflexernas yta ska vara minst 0,2 kvadratmeter.

Det som skiljer klasserna åt är graden av synbarhet. Varselbyxor kommer nästan aldrig upp till Klass 3, vilket är en av anledningarna till att du även bör bära varselkläder upptill.


Produkter
Övrigt