Tillagd i din varukorg

Handla vidare
Gå till kassan
 Vardagar 9-17 0454-50934    info@fahallen.se      Snabb leverans    Fraktfritt över 699kr    Över 15.000 nöjda kunder
Moms visas:

Handla varseljacka online

Här kan du köpa klassade och certifierade varseljackor till alla typer av yrken som behöver varsel. I vårt breda utbud av kvalitetskläder hittar du de det du söker. En varseljacka kännetecknas av de klara och färgstarka nyanserna. Färgerna gult, orange och rött är enligt EU-direktiv godkända att använda för varselkläder. Tester visar att den gula färgen har bäst lyskraft och att smuts syns mindre på den orange färgen än på den gula. Det är en av orsakerna till att många väljer orange, en annan orsak är att det i den nya jaktförordningen står att jägare ska bära orange kläder, detta med särskild hänsyn till personer med röd-grön färgblindhet, då de har svårt att uppfatta röd färg i en grön skog.  

Det alla skyddskläder har gemensamt är att de ska vara CE märkta enligt standard EN 471. Varseljackor tillverkas enligt dessa standardkrav och kan håller upp till klass 3. För bästa tänkbara säkerhet bör du använda både varselbyxor och varseljacka, då byxor sällan når upp till klass 3. (varselkläder delas in i klass 1, 2, 3). Syftet med skyddskläder är att öka upptäckbarheten av personer som befinner sig nära skadeområden, tunga maskiner, trafik och jaktmarker. Kläderna har reflekterande och fluorescerande fält som förstärker synbarheten i mörker samt vid dålig sikt. Det finns en hel del att tänka på när du ska köpa varseljacka. Är du till exempel jägare ska du välja både en jacka, byxa och en jaktryggsäck av tyst, prasselfritt material.

Läs mer

Olika material i Varseljackor

För att kunna välja rätt varseljacka behöver du ha kunskap om olika material och dess egenskaper. Ska du till exempel vistas ute i regn och blåst under långa perioder är Gore-Tex eller andra membra som till exempel airtech, din bästa kompis. GORE-TEX® membranet ser till att plagget är helt vatten- och vindtätt. Materialet har maximal andasförmåga vilket innebär att du håller dig torr och bekväm även under mer fysiskt ansträngande arbetspass.

Så kallade skaljackor är vind- och vattentäta. Skaljackor tål dock olika mycket vatten då de är olika bra på att släppa igenom ånga (svett från kroppen). Detta beror på hur membranet i jackan är konstruerat. Om din aktivitet kräver helt vattentäta plagg behöver du vara noga med att tvätta dem regelbundet. För att yttertygets vattenavstötande behandling ska återaktiveras på bästa sätt är det bra att hänga dem att torka i ett torkskåp. Du behöver också impregnera ytan med jämna mellanrum.

Titta gärna efter så många olika detaljer som möjligt när du väljer jacka, exempelvis inner- och ytterfickor, avtagbara luvor, mjukt innertyg (fleece), reflextrådar, förlängt ryggslut samt tejpade sömmar. Det kan vara skönt att välja en jacka som har fleecefodrad krage (inuti) och som har en luva som är reglerings- och avtagningsbar. Vill du verkligen maxa följsamheten ska du titta efter en jacka med flexibla reflexer.


Produkter
Övrigt